Ei kursseja tällä hetkellä


PeniTime - Kurssit - Naksutinkurssi

Naksutin eli klikkeri on pieni muovinen laatikko joka painettaessa antaa lyhyen merkkiäänen. Sen tarkoitus on kertoa koiralle hetkestä, jolloin se toimi oikein. Sitä voi käyttää kaikessa koulutuksessa ja sen käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Koiran kannalta naksutinkoulutus on yhtä juhlaa. Se on eräänlainen koulutuspeli koirakon välillä; koira tarjoaa erilaisia toimintoja saadakseen ohjaajan naksuttamaan ja ohjaaja joko hyväksyy tai hylkää tarjotut ehdotukset. Klikkeriä käytettäessä koiraa palkitaan ainoastaan positiivisin menetelmin ja siksi se onkin koirien mielestä valtavan hauska koulutusmuoto. Ei rankaisua, ei pakkoa, ei pelkoa, kuten ei missään PeniTimen koulutuksissa. Naksuttamisen aloittamiseen ei ole rajoja, se sopii kaikille.

Ihmiselle naksuttimen käyttö asettaa joitakin vaatimuksia. Kuinka saada klikkeri kaapista niin hiljaa, ettei koira ryntää  kyselemään, mitä tänään on ohjelmassa. Yksi vaatimus on myös leikin lopettaminen ajoissa. Klikkerikoulutus on koiralle todellista aivojumppaa ja siksi koulutushetket on hyvä pitää mahdollisimman lyhyinä. Varsinainen oppiminen tapahtuu taukojen aikana. Naksun käytön ymmärtäminen ei ole vaikeaa, jokainen oppii sen kurssilla varmasti. Naksuttimen voi ottaa käyttöön jo pienillä pennuillakin.

 

Kurssille mahtuu neljä koirakkoa ja se alkaa, mikäli on kaksi ilmoittautunutta.

 

 

Naksutinkurssi, jatko

Kurssi on tarkoitettu alkeiskurssin käyneille, jotka jo hallitsevat naksuttimen käytön. Nyt lisäksi otetaan mukaan kosketusalusta ja kosketuskeppi  sekä  sovelletaan opittuja vaativiinkin taitoihin.