Ei kursseja tällä hetkellä


PeniTime - Pennut kurssilla


Kun pieni koiranpentu saapuu taloon, on se  mullistus koko perheelle.

Näillä palleroilla on käytössään ns. ”pentulisenssi ”, mikä tarkoittaa ihmisen kannalta tiettyä ymmärrystä niiden touhuihin.  Yhdessäolo, leikki, ja suhteen luominen  ovat avainasemassa tässä vaiheessa.  Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pentu saisi ruveta käyttäytymään huonosti tai komentelemaan perhettään. Siksi sen kanssa on hyvä aloittaa tapakasvatus jo ajoissa  ja näin ennaltaehkäistä mahdollisia käytösongelmia.

Asiat käydään läpi leikin ja palkitsemisen kautta ja harjoitukset pidetään erittäin lyhyinä. Kun pentuselle opetetaan alusta asti, mitä siltä odotetaan ja miten sen oletetaan käyttäytyvän eri tilanteissa, tietää se voivansa luottaa omiin ihmisiinsä.

Kurssin tarkoitus on antaa omistajalle eväät koiransa koulutukseen ja käytöksen muokkaamiseen tulevaisuudessakin, joten varsinaisesti ovatkin ihmiset koulussa. Koirat ovat mukana hyvinä opettajina.

Joka tunnilla on oma teemansa ja kirjalliset ohjeet tulevat mukaan, jolloin itsenäinen harjoittelu on helpompaa. Eli opit haetaan kurssilta ja varsinainen työ tehdään kotona kaikessa rauhassa.

Kurssi alkaa teorialuennolla koiran oppimisesta ja se on edellytys osallistumiselle. Seuraavat neljä kertaa on omistettu käytännön harjoittelulle ja puheet jätetään vähemmälle.

 

Koska Penitimen koulutuksissa on aina yksi koira kerrallaan harjoittelemassa, voi pennun kanssa osallistua mille tahansa kurssille. Kouluttamisen tekniikka on samanlaista  myös näillä tepastelijoilla, asiat tehdään vain vielä leikinomaisemmin.

 

Käy ilmoittautumassa sivuilla, tai laita postia osoitteeseen lippejokipii@gmail.com

Lisätietoja saat numerosta 044 2887297