PeniTime - Kurssit

Kursseilla opetus tapahtuu pienryhmissä  ja niihin otetaan korkeintaan kuusi koirakkoa. (Koirakko= ihminen ja koira)

Moni koiranomistaja on jo käynytkin erilaisissa koulutustilaisuuksissa. Ongelmaksi on muodostunut ryhmien suuri koko; koirat eivät useinkaan pysty keskittymään häiriön alla.

PeniTimen kursseilla koulutustilanne voidaan pitää rauhallisena, koska harjoittelemassa on aina yksi koirakko kerrallaan. Näin toimittaessa jokainen koiranohjaaja saa yksilöllisen opastuksen oman koiransa  erityispiirteet huomioon ottaen. Lisäksi omistajat saavat kirjalliset ohjeet kotiharjoittelua varten.

Kurssimuotoisessa opetuksessa koiranohjaaja saa suurimman hyödyn seuraamalla myös muiden  harjoittelua;  katsomalla muiden koirakoiden treenejä, saa uusia ideoita myös omaan tapaan kouluttaa.


Mitä mukaan kurssille ja muihin koulutuksiin.

Kun päätät osallistua kurssille, mieti hetki seuraavia asioita:

  • Onko sinulla aikaa koirallesi?  Kurssien tarkoitus on opettaa ihminen itse kouluttamaan koiraansa. Kurssipäivien välissä   treenaatte kotona koulutuksessa  opittuja asioita. Mitä enemmän harjoittelette, sen paremmin saatte tuloksia aikaiseksi.
  • Mikä koirasi mielestä on parasta maailmassa,  mikä koiraasi palkitsee? Joillakin se on omistajan hyväksyntä, lelu tai leikki.  Ruoka on kuitenkin tunnetusti helpoin palkitsemistapa, joten varaa mukaan runsaasti makupaloja. Olet koirasi asiantuntija,  käytä sinulla jo olevaa  tietoa hyväksi.
  • Tavallinen kiristämätön kaulapanta ja hihna. Fyysiset rangaistukset, sitruunapannat ja muut vastaavanlaiset välineet eivät kuulu näiden kurssien eikä opetuksen sisältöön.
  • Koirankoulutuksen on tarkoitus olla hauskaa ja palkitsevaa kaikille osapuolille. Ota myös huumorisi mukaan koulutuksiin.
  • Luota itseesi ja koiraasi, opitte oppimaan!