Ilmoittautuessasi kurssille, mieti pystytkö osallistumaan jokaiselle päivälle, luento on edellytys kurssille osallistumiselle. Luennolla käydään läpi koiran oppimiseen vaikuttavia tekijöitä ja ihmisen osuutta oppimistapahtumassa. Aiheina mm. Mitä kouluttaminen on, vahvisteet ja rankaisut, vahvisteen osa-alueet ja kouluttajan oma toiminta.

Väliin jääneitä päiviä ei koirakoulu korvaa kuin lääkärintodistusta vastaan. Uusi mahdollinen harjoitus kerta sovitaan yhdessä. Mikäli nartun juoksut alkavat kesken kurssin, voi koirakko osallistua seuraavalle sopivalle kurssille.

Joskus koiralla on suuria vaikeuksia keskittymisessä, tai sen on vaikeaa olla muiden koirien kanssa. Tällöin kannattaa miettiä, olisiko muutama yksityistunti paikallaan ennen ryhmään tuloa.

Kurssilla ovat ihmiset suurimmaksi osaksi koulutuksessa, joten varaudu siihen, että joudut ihan oikeasti töihin koirasi kanssa. Kun ihminen muokkaa ja muuttaa käytöstään, niin tekee koirakin. Kurssilla on tarkoitus oppia sopiva tapa kouluttaa juuri omaa koiraansa, joten varsinainen työ tehdäänkin kotona harjoitellen.

Ensimmäisellä harjoituskerralla tapaamme jokaisen koirakon kanssa ensin ihan rauhassa kahdestaan. Omistaja saa jo kotiläksyt kontaktista ja luopumisesta, sekä pääsen tutustumaan koiraan hieman tarkemmin. Kaikki ohjeet tulevat myös kirjallisina mukaan.Seuraavat kolme kertaa olemme kaikki yhdessä harjoituskentällä.

Yhteisellä harjoituskerralla käymme läpi vetämätöntä hihnakävelyä. Toisella kerralla treenaamme luoksetuloa ja viimeisenä aiheena on luoksetulo. Jokaisen harjoituksen lopuksi menemme vielä bussilla, mikä tarkoittaa sitä, että harjoittelemme välinpitämättömyyttä toisten läsnäollessa....

Penitimen koulutuksissa käytetään ainoastaan ei-kuristavia pantoja, joten tarkista millainen panta teillä on käytössä. Hihna voi olla mikä muu tahansa, paitsi kelatalutin( fleksi ). Se on kyllä erinomainen väline silloin, kun harjoittelemme luoksetuloja.

Maksu suoritetaan kurssin loputtua sähköpostitse, tai perinteisellä postilla.

Koulutus perustuu positiiviseeen vahvistamiseen, joten ennen kurssille tuloa mieti, mistä koirasi oikein kovasti pitää. Onko se herkku, lelu, leikki vai joku muu. Pääasia, että löydät omalle koirallesi sopivan palkkion. Ota makupaloja runsaasti mukaan, mikäli koirasi pitää niistä.

Vettä on hyvä olla mukana, varsinkin lämpimillä ilmoilla. Ja pukeutuminen sään mukaan, emme säiky pientä sadetta. Rankkasateen sattuessa mietimme uuden ajan harjoitukselle, ilmoitus tulee tekstiviestillä.

Ja tärkein viimeiseksi; runsaasti hyvää mieltä ja uteliaisuutta, niillä pääsee pitkälle koirakoulussa!